Význam pojišťování exportních úvěrů se státní podporou v době globální hospodářské krize - Lehanka, Josef; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Nejedlý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
V první části práce shrnuje základní charakteristiky pojištění exportních úvěrů, zejména se zaměřením na pojištění se státní podporou. Ve druhé části shrnuje problematiku úvěrového pojištění jako nástroje proexportní politiky. Třetí část práce popisuje mezinárodní organizace a mezinárodní pravidla, které ovlivňují pojištění exportních úvěrů se státní podporou. V poslední části práce shrnuje dosavadní vývoj pojištění exportních úvěrů se státní podporou a následně popisuje vývoj v době hospodářské krize.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; proexportní politika; diplomové práce; foreign trade promotion; master's theses