Reaganomika – čím ve skutečnosti byla a její odkaz současnosti - Ruta, Adam (2010)
Dnes, v období ekonomické recese, se ozývají názory uznávaných odborníků, kteří označují reaganomiku za příčinu dnešního celosvětového hospodářského poklesu. Čím přesně byla tato hospodářská politika a co po sobě zanechala? Předmětem zkoumání bude převážně "Program hospodářského zotavení" (A Program for Economic Recovery). Hlavními pilíři tohoto programu bylo snížení růstu federálních výdajů, snížení daní, uvolnění regulací a restriktivní monetární politika. Na empirických datech je shrnuta realita a funkčnost těchto opatření. Následně jsou rozebrány teorie osobností, které v reaganomice vidí viníka dnešní hospodářské situace.