Reaganomika – čím ve skutečnosti byla a její odkaz současnosti - Ruta, Adam; Písař, Pavel; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Dnes, v období ekonomické recese, se ozývají názory uznávaných odborníků, kteří označují reaganomiku za příčinu dnešního celosvětového hospodářského poklesu. Čím přesně byla tato hospodářská politika a co po sobě zanechala? Předmětem zkoumání bude převážně "Program hospodářského zotavení" (A Program for Economic Recovery). Hlavními pilíři tohoto programu bylo snížení růstu federálních výdajů, snížení daní, uvolnění regulací a restriktivní monetární politika. Na empirických datech je shrnuta realita a funkčnost těchto opatření. Následně jsou rozebrány teorie osobností, které v reaganomice vidí viníka dnešní hospodářské situace.
Vedoucí práce: Pavel Písař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2010
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses