Ekonomické aspekty výroby elektrické energie ze slunce v ČR - Sikyta, Adam; Ryvolová, Ivana; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Členské země EU včetně ČR přijaly tzv. indikativní plány, prostřednictvím kterých se zavazují ke snížení vypouštění emisí o určité procento. Na tyto indikativní plány navázaly konkrétní hospodářsko-politické opatření, na základě kterých se razantně začala měnit situace na trhu s energiemi. Cílem mé práce je zachytit změnu formování struktury nabídky elektrické energie na českém trhu s důrazem na fotovoltaické zdroje energie. Práce postihuje veškeré ekonomické aspekty ovlivňující výrobu elektrické energie pomocí FVE v ČR. Hlavní metodou práce je komparace hospodářských a politických opatření spojených s energetikou a snižováním emisí v ČR se statistickými daty vývoje instalovaného výkonu fotovoltaických panelů.
Vedoucí práce: Ivana Ryvolová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses