Analýza rozhodování studenta VŠE o pokračování v navazujícím magisterském studiu - Blažková, Pavla (2010)
Tato bakalářská práce analyzuje rozhodování studenta Vysoké školy ekonomické v Praze, zda po dokončení bakalářského vzdělání bude pokračovat v navazujícím magisterském programu, či nikoli. Cílem této práce je odhad výnosů a nákladů v pokračování studia na Magisterském stupni NF VŠE. První část obsahuje terminologii a teorii lidského kapitálu, s důrazem na náklady a výnosy z lidského kapitálu. V druhé části jsou zmíněny faktory ovlivňující rozhodování studentů nepokračovat po získání bakalářského titulu dále ve studiu, které jiţ byly zjištěny v provedených empirických studiích. Ve třetí části jsou odhadnuty průměrné výnosy náklady investice do vzdělání studentů na NF VŠE. Míra návratnosti investice je hodnocena výpočtem vnitřního výnosového procenta a čisté současné hodnoty.