Alternativní formy finančního řešení rizikovosti - Merta, Jan (2010)
Práce pojednává o alternativních metodách zajištění rizikovosti. V úvodní části se zabývá riziky, kterými v dnešní době čelí jak pojišťovny, tak i celá společnost. Pojednává také o klasických formách zajištění rizik. V konečné části rozvádí jednotlivé produkty a možnosti alternativního přenosu rizik v současné době a snaží se vyjádřit jejich perspektivu do budoucna.