Znárodňovací proces v Československu ve druhém polovině 40. let 20. století - Štětka, Petr; Jakubec, Ivan, 1960-; Tajovský, Ladislav, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato práce se zabývá tématem československého znárodnění soukromého sektoru, které se uskutečnilo ve dvou hlavních etapách v období od roku 1945 do roku 1948. Tento proces je zasazen do politického kontextu. Po druhé světové válce bylo československé hospodářství v krizi. To bylo východisko pro rozsáhlé ekonomické reformy, zejména znárodnění těžkého průmyslu a finančního sektoru. Složitá politická situace vyvolala politickou krizi, která byla ukončena komunistickým převratem v únoru 1948. Po únoru pak proběhla druhá znárodňovací vlna.
Vedoucí práce: Ivan Jakubec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; znárodnění; bakalářské práce; nationalization; bachelor's theses