Testování úspěšnosti investičních strategií založených na vybraných metodách fundamentální analýzy - Cyrner, Pavel (2010)
Úvodní část práce "Testování investičních strategií založených na konkrétních metodách fundamentální analýzy" je koncipována jako teoretický úvod do fundamentální analýzy. Jsou zde stručně popsány a vysvětleny jednotlivé části fundamentální analýzy s důrazem na analýzu na úrovni jednotlivých firem a s ní souvisejícími konkrétními metodami a modely stanovení vnitřní hodnoty akcie. V další části práce jsou prezentovány a charakterizovány společnosti, jejichž akcie budou tvořit vzorek použitý k testování jednotlivých metod a modelů fundamentální analýzy. Poslední a nejdůležitější část diplomové práce je věnována samotné praktické aplikaci jednotlivých metod a modelů fundamentální analýzy na vzorek akcií společností představený v druhé části. V závěru poslední části je provedeno vyhodnocení úspěšnosti použitých metod a modelů.