Testování úspěšnosti investičních strategií založených na vybraných metodách fundamentální analýzy - Cyrner, Pavel; Veselá, Jitka; Vorek, Marián; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Úvodní část práce "Testování investičních strategií založených na konkrétních metodách fundamentální analýzy" je koncipována jako teoretický úvod do fundamentální analýzy. Jsou zde stručně popsány a vysvětleny jednotlivé části fundamentální analýzy s důrazem na analýzu na úrovni jednotlivých firem a s ní souvisejícími konkrétními metodami a modely stanovení vnitřní hodnoty akcie. V další části práce jsou prezentovány a charakterizovány společnosti, jejichž akcie budou tvořit vzorek použitý k testování jednotlivých metod a modelů fundamentální analýzy. Poslední a nejdůležitější část diplomové práce je věnována samotné praktické aplikaci jednotlivých metod a modelů fundamentální analýzy na vzorek akcií společností představený v druhé části. V závěru poslední části je provedeno vyhodnocení úspěšnosti použitých metod a modelů.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; akcie; fundamentální analýza; diplomové práce; stocks; fundamental analysis; master's theses