Analýza imigrace Rumunů do Itálie a vliv na pracovní trh - Bém, Jiří; Gráf, Václav; Poláková, Olga, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Hlavním cílem bakalářské práce je analýza imigrace Rumunů do Itálie po roce 2002. Teoretická část práce je zaměřena na příčiny migrace a migrační politiku Itálie se zdůrazněním přijatých zákonů pro regulaci přílivu migrantů do dané země. Praktická část práce je zaměřena na rozmístění Rumunů v Itálii a jejich vliv na pracovní trh. Analýze jsou podrobeny souvislosti imigrace Rumunů do Itálie od roku 2002 ve spojitosti s ekonomickými důvody migrace. Jako zkoumané ekonomické důvody jsem si zvolil -- HDP na obyvatele, míru nezaměstnanosti, průměrnou hrubou mzdu, minimální mzdu, sociální zabezpečení a vládní výdaje na vzdělání. Souvislosti jsou hledány především v neoklasické teorii migrace.
Vedoucí práce: Václav Gráf
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; Itálie; Rumunsko; bakalářské práce; Italy; Romania; bachelor's theses