Význam alternativních trestů v ČR - Punčochová, Tereza; Vybíralová, Ivana; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem alternativní tresty v České republice. Je především zaměřena na trest obecně prospěšné práce. Cílem je zjistit jak trest funguje v praxi ve vybrané oblasti a zda mají obecně prospěšné práce pro městské úřady v Praze nějaký význam. V úvodní kapitole se chci zaměřit na obecnou charakteristiku alternativní trestů. Další bod je zasvěcen obecně prospěšným pracím a jejich problematice. Ve třetí části bych ráda představila instituci Probační a mediační služby ČR a ukázala jejich očekávání. Tato instituce apeluje na větší uplatňování alternativních trestů. Ve čtvrté kapitole se budu věnovat Magistrátu hlavního města Prahy a informacím, které mi magistrát poskytne. Tyto údaje porovnám s daty poskytnutými výše zmíněnou institucí.
Vedoucí práce: Ivana Vybíralová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; obecně prospěšné práce; alternativní tresty; kriminalita; bakalářské práce; community-based corrections; alternatives to imprisonment; crime; bachelor's theses