Využívání Evropského sociálního fondu v České republice - Mojžíš, Jan; Brown, Lenka; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato práce se v teoretické části věnuje Evropskému sociálnímu fondu, který je významným nástrojem Evropské unie pro podporu rozvoje lidských zdrojů a zaměstnanosti, a jeho využívání v České republice. Dále jsou zde popsány operační programy, které jsou financované z ESF v aktuálním programovacím období 2007 - 2013, se zaměřením na OP Praha - Adaptabilita. Ten je nástrojem pro zvýšení konkurenceschopnosti hlavního města Prahy v oblasti lidských zdrojů a přístupu k zaměstnání. Zvláštní pozornost je věnována prioritní ose, která se zabývá podporou znevýhodněných osob při vstupu na trh práce. Praktická část práce se zabývá konkrétním projektem čerpajícím finanční prostředky z ESF prostřednictvím OPPA, jehož cílem je usnadnění vstupu lidem se zdravotním postižením na trh práce. Cílem této části práce je analýza daného projektu a jeho komparace se zkušenostmi zahraničních projektů shodného zaměření.
Vedoucí práce: Lenka Brown
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; sociální integrace; bakalářské práce; social integration; bachelor's theses