Regulací proti hazardu? - Lehmanová, Zuzana (2010)
Ve své bakalářské práci bych se chtěla zaměřit na regulaci hazardních her na území České republiky. V úvodu práce uvedu důvody, které jsou nejčastěji zmiňovány pro regulaci tohoto trhu, a také je porovnám s liberálním pohledem na toto odvětví. Zmíním zde také, jak na tyto regulace působí zájmové skupiny. Cílem mé práce je zodpovědět otázku, zdali jsou existující a navrhované regulace hazardních her v České republice skutečně účinné a vedou k omezení hazardu i jeho negativních dopadů. Tuto otázku se pokusím podrobněji zodpovědět na příkladu internetového sázení a tzv. technických her, které se v poslední době velmi rozšiřují. Dalším bodem mé práce bude zjistit, zdali a jak velký podíl, má na tomto zvyšujícím se trendu současná legislativní úprava, jak jsou konkrétně tyto hry regulovány a jakým způsobem na ně působí regulace ostatních hazardních her, např. zdali dochází k přesunu uživatelů z ostatních her (například v důsledku možnosti obcí omezovat počet hracích automatů na svém území).