Vliv regulace na strukturu vysokého školství v České republice - Šustrová, Denisa; Schwarz, Jiří, 1960-; Ševčík, Miroslav, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Struktura vysokého školství v České republice se za posledních deset let změnila. Hlavní příčinnou této změny je postupný velký nárůst soukromých vysokých škol. Diplomová práce v teoretické části popisuje důležitost investice do lidského kapitálu, způsoby státní regulace ve vysokém školství a nástrahy, kterým musí regulační orgán Akreditační komise čelit. Analytická část je zaměřená na vývoj počtu uchazečů o studium na vysokých školách a absolventů dle jednotlivých skupin studijních programů a na jejich uplatnění na trhu práce. Funkce Akreditační komise, jakožto hlavního regulátora vysokého školství v České republice, analytickou část uzavírá. Budu se snažit zjistit, jak se změnila vlivem regulace vysokého školství struktura vysokoškolského vzdělání a jestli se vývoj struktury vysokého školství vlivem regulace vyvíjí pro společnost efektivně.
Vedoucí práce: Jiří Schwarz
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; akreditace; diplomové práce; accreditation; master's theses