Migrace v České republice se zaměřením na Sředočeský kraj - Hlaváčková, Kateřina; Macháček, Jaroslav; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato diplomová práce se zaměřuje na migraci obyvatel v České republice. Jsou zde zkoumány migrační toky v rámci jednotlivých územních celků státu a naznačeny hlavní trendy prostorového pohybu obyvatelstva v posledních letech. Dále je zde analyzována migrace z hlediska jednotlivých demografických ukazatelů jako je věk, pohlaví či rodinný stav. Podstatná část práce je věnována migraci v rámci Středočeského kraje, kde jsou rovněž chrakterizovány hlavní migrační proudy mezi územními celky kraje. Důraz je zde kladen na rozvíjející se suburbanizační proces mezi Prahou a sledovaným krajem. Závěr je doplněn zhodnocením migrace z hlediska dlouhodobého regionálního rozvoje.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; suburbanizace; regionální rozvoj; diplomové práce; suburbanization; regional development; master's theses