Nemovitosti jako předmět investování - Ryznar, Vojtěch (2010)
Diplomová práce "Nemovitosti jako předmět investování" je zaměřena na přímé investování do nemovitostí. Úvodní část diplomové práce je věnována investování do nemovitostí z obecného úhlu pohledu. Jsou zde vymezeny základní pojmy související s nemovitostmi a popsány ovlivňující faktory investování. Následuje část, kde jsou rozebrány možnosti měření investice, a to pomocí "magického investorského trojúhelníku" výnos, riziko a likvidita. Po teoretické části je uveden konkrétní analytický příklad. Závěrečná kapitola diplomové práce je věnována porovnání investování do nemovitostí s jinými investičními instrumenty a analýze vlastností, které by mělo přinášet investování do nemovitostí, a to diverzifikace portfolia a protiinflační investování. Cílem práce je podat ucelený pohled na jednu z možností investování -- investování do nemovitostí.