Nemovitosti jako předmět investování - Ryznar, Vojtěch; Veselá, Jitka; Dušek, David, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce "Nemovitosti jako předmět investování" je zaměřena na přímé investování do nemovitostí. Úvodní část diplomové práce je věnována investování do nemovitostí z obecného úhlu pohledu. Jsou zde vymezeny základní pojmy související s nemovitostmi a popsány ovlivňující faktory investování. Následuje část, kde jsou rozebrány možnosti měření investice, a to pomocí "magického investorského trojúhelníku" výnos, riziko a likvidita. Po teoretické části je uveden konkrétní analytický příklad. Závěrečná kapitola diplomové práce je věnována porovnání investování do nemovitostí s jinými investičními instrumenty a analýze vlastností, které by mělo přinášet investování do nemovitostí, a to diverzifikace portfolia a protiinflační investování. Cílem práce je podat ucelený pohled na jednu z možností investování -- investování do nemovitostí.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses