Předběžné cenové dohody v České republice a ve vybraných státech světa - Vítková, Klára; Francírek, František; Jelínek, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato diplomová práce se zabývá předběžnými cenovými dohodami. V České republice byly předběžné cenové dohody zavedeny v roce 2006 ve formě závazného posouzení způsobu vytvoření ceny sjednávané mezi spojenými osobami. Cílem diplomové práce bylo provést porovnání závazného posouzení v České republice s teoretickým konceptem předběžných cenových dohod uvedeným ve Směrnici OECD o převodních cenách pro nadnárodní podniky a daňové správy. Dále si tato diplomová práce kladla za cíl provést analýzu zavedení předběžných cenových dohod ve vybraných státech, kterými bylo Německo, Slovensko a Polsko, a porovnat je s teoretickým konceptem předběžných cenových dohod a s českým závazným posouzením. Úvodní část práce je zaměřena na popis teoretického konceptu předběžných cenových dohod a dále zmapování platné související legislativy v České republice a ve vybraných státech. V druhé části je provedeno porovnání zavedení předběžných cenových dohod ve sledovaných státech, včetně České republiky, s teoretickým konceptem předběžných cenových dohod. V poslední části je uvedeno shrnutí a závěry, které vyplynuly z provedených analýz a porovnání, a je navrženo několik doporučení pro zlepšení současného stavu zavedení předběžných cenových dohod v České republice.
Vedoucí práce: František Francírek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses