Sociální a psychická agrese v organizaci - Švejda, Denis; Hubinková, Zuzana, 1971-; Králová, Tereza, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce pojednává o kontraproduktivním pracovním chování, jehož projevy mezi českými zaměstnanci zkoumá pomocí mezinárodně uznávaného dotazníku. Diplomová práce se snaží odpovědět na výchozí hypotézu, zda mají čeští zaměstnanci zvýšené sklony ke kontraproduktivnímu pracovnímu chování. Toto chování dále dělí na čtyři druhy: sabotování výsledků vlastní práce, nedovolené obohacování, projevy mobbingu a projevy agrese na pracovišti. Segmentací rozsáhlého souboru respondentů dle věku, pohlaví, dosaženého vzdělání, počtu podřízených a počtu změn zaměstnání, poskytuje tato diplomová práce rovněž detailnější pohled na českého zaměstnance a odhaluje tak rizikové segmenty zaměstnanců se sklony ke kontraproduktivnímu pracovnímu chování.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses