Ocenění podniku - Doskočilová, Kristýna (2010)
Cílem diplomové práce je stanovit hodnotu podniku KOOL Trading, spol. s r. o. k 30. 6. 2010. Práce se skládá ze dvou částí -- teoretické a praktické. V teoretické části jsou popsány postupy a metody používané při oceňování podniku, které jsou později aplikovány v praktické části. Na začátku praktické části je podnik představen, dále následuje strategická a finanční analýza, na jejichž základě je sestaven finanční plán. Hodnota firmy je stanovena pomocí metody diskontovaných peněžních toků, jako doplňkové metody jsou využity metoda diskontované ekonomické přidané hodnoty a účetní hodnota.