Ocenění podniku - Doskočilová, Kristýna; Scholleová, Hana, 1964-; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem diplomové práce je stanovit hodnotu podniku KOOL Trading, spol. s r. o. k 30. 6. 2010. Práce se skládá ze dvou částí -- teoretické a praktické. V teoretické části jsou popsány postupy a metody používané při oceňování podniku, které jsou později aplikovány v praktické části. Na začátku praktické části je podnik představen, dále následuje strategická a finanční analýza, na jejichž základě je sestaven finanční plán. Hodnota firmy je stanovena pomocí metody diskontovaných peněžních toků, jako doplňkové metody jsou využity metoda diskontované ekonomické přidané hodnoty a účetní hodnota.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses