Bankovní trh v České republice - Nováková, Kateřina (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá pojetím banky, její funkcí, legislativní úpravou, dohledem a regulací na bankovním trhu. Teoretické poznatky jsou využity v praktické části, kde je uveden stručný popis a základní charakteristiky hlavních bank na českém trhu. Východiskem této práce je tržně ekonomická analýza současného bankovního trhu v České republice.