Tržní příležitosti pro moderní perorální antidiabetika a position nového přípravku - Růžička, Tomáš (2010)
Diabetes mellitus je skupinou nemocí, jejíž prevalence i incidence narůstá nejen v České republice, ale i celosvětově. Práce si klade za cíl analyzovat tržní situaci a příležitosti pro moderní perorální antidiabetika určené pro diabetes mellitus 2. typu. Práce dále navrhuje vhodný positioning pro nové přípravky společnosti Novartis-Galvus a Eucreas.