Socioekonomická situace mladých domácností v České republice a srovnání s vybranými státy EU - Kalná, Iveta; Bartošová, Jitka; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Práce je zaměřena na socioekonomickou situaci mladých domácností v České republice a srovnání s vybranými státy Evropské unie. Teoretická část popisuje zdroje dat a zkoumané faktory. Tyto popisy jsou doplněny o představení aktuálního stavu v České republice. Konec teoretické části se zabývá sociálními modely, jejich představením, porovnáním a zařazením zemí EU do jednotlivých modelů. V praktické části se věnuji časovým řadám pro vybrané faktory v České republice a následně pro Evropskou unii jako celek. Na časové řady navazuje predikce pro další období. Pro indikaci faktorů, které socioekonomickou situaci ovlivňují, jsem použila korelační analýzu a lineární regresní model. Závěrem práce jsou časové řady a predikce vybraných zemí na základě provedené shlukové analýzy a dělení dle sociálních modelů.
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses