Výstupy vícerozměrných finančních modelů - Nováková, Kateřina (2021)
Cílem diplomové práce je aplikovat vybrané vícerozměrné finanční modely a posoudit jejich výstupy na vzorku vybraných firem. Výstupy jednotlivých modelů jsou vzájemně komparovány a na základě porovnání jsou řešeny konkrétní příčiny potenciálních rozdílů. Literární rešerše se zabývá charakteristikou a diskusí jednotlivých vícerozměrných modelů. Na základě výsledků jednotlivých finančních modelů lze konstatovat finanční situaci vybraných společností. V závěru práce jsou zhodnoceny výsledky společností. Rozdíly ve výsledcích jsou zdůvodněny nejvlivnějším faktorem (ukazatelem s největším podílem) v celkové shrnutí práce. Jako alternativní výsledek bude též vyhodnocen ukazatel ekonomické přidané hodnoty EVA.