Ověření poznatků behaviorální ekonomie v akademickém prostředí - Opelík, Daniel; Votava, Libor; Šíma, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Práce se zaměřuje na poznatky behaviorální ekonomie v akademickém prostředí. Jde o ověření vybraných principů behaviorální ekonomie, primárně majetnického efektu, jejich popis a vliv, a to v akademickém prostředí. Práce popisuje základní vybrané fe-nomény behaviorální ekonomie, s nimiž se následně pracuje v analytické části. Cílem práce je ověření vybraného fenoménu behaviorální ekonomie v akademickém prostředí, specificky u studujících manažersko-ekonomického oboru. Práce kombinuje kvalitativ-ní i kvantitativní přístup k výzkumu. Jde o provedený rozhovor a následné kvantitativní dotazování, které zčásti z provedeného rozhovoru vychází. Kvantitativní dotazování je rozděleno na dvě části a je realizováno elektronickou i písemnou formou. Analýza dat je provedena za využití třídění informací, úpravy dat a následného statistického testo-vání. Výsledky práce ukazují, že vliv behaviorální ekonomie v akademickém prostředí lze registrovat. V akademickém prostředí lze pozorovat fenomén majetnického efektu v obecné podobě, který je statisticky významný.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses