Plánování sociálních služeb v Kraji Vysočina s důrazem na pacienty s Alzheimerovou chorobou - Marešová, Nikol (2024)
Tato práce vychází ze skutečnosti, že na základně demografických faktorů, jako je stárnutí populace a prodlužování střední dálky života, roste počet pacientů s Alzheimerovou chorobou. Tento nárůst je patrný po celém světě a nutí nás zamyslet se, jak přizpůsobit nabídku sociálních služeb, tak aby i do budoucna byla dostačující. Cílem této práce je popsat proces plánování sociálních služeb v Kraji Vysočina a vytvořit model plánování, jenž zahrnuje aktuální činnosti, reflektuje nedostatky a nabízí řešení pro zlepšení tohoto modelu. Což může přinést do budoucna zlepšení v poskytování sociální péče v tomto kraji.