Design životaschopného a udržitelného konceptu re-use center - Žabka, Petr (2021)
Práce je zaměřena na vytvoření udržitelného konceptu reuse center jakožto míst, která v ČR vznikají zejména kvůli legislativním změnám, trendům v oblasti ekologie a potřebě efektivněji a šetrněji nakládat s odpadem. Práce nejprve popisuje, problémy dnešní společnosti, které dávají důvod vzniku míst opětovného použití. Dále práce uvádí trendy v environmentální oblasti a hlavně odpadového hospodářství. Následuje definice reuse centra a popis, jaké jejich přínosů popsaných i na konkrétních pří-kladech. V praktických kapitolách se věnuji navržení vhodnosti různých podob reu-se center pro definované skupiny obcí tak, aby pomohly maximalizovat jejich využívání a z toho plynoucí benefity pro dané zřizovatele i společnost v místní lokalitě, stejně tak pro ochranu přírody.