Ekonometrická analýza zemí V4 - Konopásek, Martin; Georgiev, Jiří; Chrobok, Viktor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Heterogenita v míře nezaměstnanosti, kterou vykazují různé ekonomiky, je často analyzována v kontextu jednoho institucionálního rámce, nebo na regionální úrovni. Tato práce se věnuje oběma přístupům, přičemž dochází ke sjednocenému modelu, který je specifikován za pomoci matematické formalizace založené na systému strukturálních rovnic, které definují strukturu a dynamiku národního a regionálního pracovního trhu. Model je následně odhadnut na panelových datech pro prostředí definované zeměmi Visegrádské čtyřky a verifikován dle statistické indukce a ekonomické teorie.
Vedoucí práce: Jiří Georgiev
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses