Dluhová problematika : příčiny předluženosti fyzických osob v České republice - Fiši, Tomáš; Hajdíková, Taťána; Šimůnková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Diplomová práce se soustředí na rostoucí trend počtu předlužených obyvatel v ČR a zabývá se důvody vzniku takzvané dluhové pasti. Cílem práce je zjistit příčiny vzniku předlužení fyzických osob v ČR. Práce definuje, analyzuje a vyhodnocuje problematiku předluženosti, zejména příčiny jejího vzniku. V práci budou zkoumány vybrané subjekty, které se vyskytly v dluhové spirále. Výzkumným vzorkem budou fyzické nepodnikatelské i podnikatelské osoby. Na základě kvalitativního výzkumu se za využití metod polostrukturovaných rozhovorů a nepřímého pozorování vyhodnotí problém předluženosti fyzických osob. Prostřednictvím zvolených metod výzkumu dojde k získání dat ohledně příčin vzniku předlužení a jejich následné třídění bude přispívat ke zjištění stanoveného cíle. Výstupem práce bude zhodnocení příčin stupňující se platební neschopnosti jednotlivců i domácností.
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses