Řízení nákladů ve slévárně - Pilátová, Radka; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Pevná, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Hlavním cílem diplomové práce je zhodnotit aktuální řízení nákladů v podniku a prostřednictvím výsledků provedených analýz navrhnout nový systém pro implementaci manažerského účetnictví do společnosti Slévárna, spol. s r.o. Práce je rozdělená do tří částí. Rešerše literatury se týká především problematiky řízení nákladů, rozdílu finančního a manažerského účetnictví, členění nákladů, kalkulací a metod řízení nákladů. Metodická část vymezuje konkrétní metody, postupy a vzorce, které budou využity v aplikační části práce. Aplikační část práce popisuje analýzu nákladů ve vybrané společnosti, spolu s jejich řízením. V aplikační části jsou také jmenovány konkrétní nedostatky v řízení nákladů, z nichž pak vycházejí analýzy, je-jichž výstupem je návrh možných náprav těchto nedostatků.
Vedoucí práce: Lucie Sára Závodná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses