Optimalizace kapitálové struktury - Jiříková, Tereza; Kozáková, Petra; Pevná, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Diplomová práce je na téma Optimalizace kapitálové struktury firmy BJS Czech, s. r. o. Firma sídlí v Humpolci a zabývá se výrobou nábytku pro společnosti IKEA. Cílem práce je návrh optimální kapitálové struktury a zvolení nejlepšího zdroje financování. V práci je sledován aktuální stav majetkové a kapitálové struktury pomocí horizontální a vertikální analýzy. Dále jsou zde posuzována pravidla financování a ukazatel Čistého pracovního kapitálu. Součástí práce dále je aplikace nástrojů, které slouží k optimalizaci kapitálové struktury. Každý nástroj sleduje kapitálovou strukturu z jiného hlediska. Dané nástroje využívají výpočty ukazatelů průměrný kapitálových nákladů, finančních poměrových ukazatelů, daňového štítu nebo ekonomické přidané hodnoty. Na závěr práce jsou navržena možná řešení, díky kterým firma může optimalizovat kapitálovou strukturu.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses