Postoj rodičů k povinnému očkování dětí v České republice - Kapounová, Kateřina; Pažitný, Peter, 1976-; Šimůnek, Michal, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Cílem práce bylo zjistit, jaký je postoj rodičů k povinnému očkování dětí v České republice. Cíle bylo dosaženo prostřednictvím zodpovězení 3 výzkumných otázek, které byly zaměřeny na informovanost rodičů, identifikaci faktorů ovlivňujících jejich postoj k povinnému očkování dětí a zjištění, zda by uvítali, kdyby byl systém očkování dětí dobrovolný. Praktická část je se zabývá kvantitativním výzkumem, který čerpá z dat získaných z dotazníkového šetření provedeného na dvou různých výzkumných vzorcích. Data jsou vyhodnocena prostřednictvím statistických metod vhodných k analýze daného typu zkoumaných proměnných. Po provedení analýzy dat jsou v kapitole Diskuze výsledky okomentovány a srovnány s poznatky zjištěnými v rámci jiných studií. Závěrečná část následně shrnuje provedený výzkum, na zá-kladě zjištěných skutečností nastiňuje několik doporučení na zlepšení a komentuje samotný přínos této diplomové práce.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses