Manažerské rozhodnutí převodu daňové evidence na účetnictví při změně právní formy podnikání - Slosiariková, Vendula; Hajdíková, Taťána; Kalenský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Předmětem bakalářské práce je převod daňové evidence na účetnictví obchodní společnosti. Hlavním cílem práce je nalezení finančních a nefinančních faktorů prostřednictvím, kterých bude převod zhodnocen. Dílčím cílem je zhodnotit vhodnost převodu daňové evidence na účetnictví. Finanční faktory jsou známy po provedení převodu. Nefinanční faktory jsou stanoveny na základě literární rešerše, která je do-plněna o rozhovory s podnikateli. Pro dosažení cílů práce je využito metod dotazování, analýzy a převodového můstku. Pomocí finančních a nefinančních faktorů je určeno, zda krok převodu je pro podnikatele vhodný. Výstupem práce je zhodnocení převodu konkrétním podnikatelem a případné doporučení pro podnikatele.
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses