Společenská odpovědnost firem v módním průmyslu a její vnímání spotřebiteli - Trojanová, Zuzana (2021)
Tato diplomová práce si klade za cíl zjistit, jak spotřebitelé vnímají společenskou odpovědnost firem v módním průmyslu. Výzkumné otázky se zabývají tím, jakou z dimenzí CSR v módním průmyslu spotřebitelé považují za nejdůležitější, jaký je vztah mezi vnímáním dimenzí CSR a CnSR a jak vnímání těchto dimenzí ovlivňuje jejich reálnou spotřebu. V první části práce představuje nejaktuálnější zjištění v rámci CSR v módním průmyslu a výzkumy zaměřené na spotřebitelské vnímání CSR. Primární data pro vlastní smíšený výzkum byla získána dotazníkovým šetřením a experimentu s polostrukturovaným rozhovorem. Na základě získaných dat poté byla provedena analýza. Její výsledky potvrdily důležitost spotřebitelského vnímání environmentální dimenze CSR, představily vztah mezi vnímáním CSR a CnSR a zároveň také ukázaly, že CSR a CnSR jsou sice brány v potaz při nákupním rozhodování, avšak cena a kvalita jsou stále hlavními kritérii při reálné spotřebě produktů módního průmyslu.