Vliv strachu z onemocnění COVID-19 na spotřebitelské chování - Vališ, Dominik; Novák, Michal; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Cílem této práce je ověření platnosti výsledků původní studie v Číně a rovněž potvrdit či vyvrátit jednotlivé hypotézy na vybrané populaci v ČR ve věku 18-80 let. Náplní teoretické části je vysvětlit pojmy ze zadání práce, konkrétně COVID-19 a spotřebitelské chování, vymezit a argumentovat cíle současného stavu poznání. Základní tematické celky jsou „Terror Management Theory“, informační konformita spotřebitele, potřeba někam patřit a materialismus, na jejichž základě mohly vzniknout ověřované hypotézy. Metodická část vymezuje přístupy k vyřešení problému, tedy ověření stanovených hypotéz a způsoby k jejímu dosažení v podobě metody strukturálních rovnic (SEM) v programu JASP. Dále jsou stanoveny podmínky pro úspěšný sběr dat. Struktura dotazníku je převzata a přeložena z původního jazyka. Jeho reliabilita a spolehlivost byla stanovena v původním výzkumu a pro překlad nebyla ověřována. V praktické části jsou prezentovány získané vzorky dat z cílové populace ČR a následně zpracovány a doplněny do výpočtů v metodě strukturálních rovnic prostřednictvím programu JASP. Na základě výsledků bude možné potvrdit či vyvrátit stanovené tři hypotézy.
Vedoucí práce: Michal Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses