Využití metodiky DevOps při řízení softwarových projektů - Svatoš, Filip (2021)
Bakalářská práce se zabývá přístupem k projektu s důrazem na využití metodiky DevOps. Cílem je demonstrovat vhodnost metodiky DevOps na konkrétní společnosti v kontextu ostatních typových projektů a jejich postupů. V teoretické části jsou zavedeny dvě hlavní skupiny projektu – jednorázový a udržovaný. V jednotlivých skupinách jsou následně mezi sebou diskutovány jednotlivé projektové typy a modely životního cyklu projektového řízení. Příspěvkem teoretické části je rozhodovací model, který poskytuje projektovým manažerům další kritéria k přesnějšímu výběru optimálního projektového PMLC modelu. V rámci praktické části je analyzovaná přední společnost v oboru správy pneumatik a vozových parků, která vyvíjí softwarovou aplikaci. Praktická část se zaměřuje na využití teoretických poznatků a aplikace souboru podkladů pro výběr optimálního projektového modelu s cílem validovat metodiku DevOps. Závěrem je vyhodnocen optimální přístup k projektu ve studované společnosti a zhodnocení ostatních projektových modelů.