Instagramové profily krajů ČR jako prostředek marketingové komunikace v oblasti turismu - Novotná, Petra (2021)
Diplomová práce je zaměřena na marketingovou komunikaci probíhající na sociální síti Instagram, a to u krajů České republiky, jejichž profily byly vytvořeny zejména za úče-lem podpory turismu v daném kraji. Pomocí obsahové analýzy bylo rozebráno 14 in-stagramových profilů krajů, jejich 261 Instagram Stories a 1 776 sdílených příspěvků, u kterých byla zaznamenána četnost daných proměnných. Cílem práce bylo komunikace krajů zhodnotit, porovnat a zjistit, zda využívají nové trendy 21. století. Na základě vý-sledků můžeme konstatovat, že ačkoliv mají profily některé podobné rysy a využívají ve většině případech moderní trendy, Instagram funguje na neznámých algoritmech a každý si musí dle zkoumáním svého konání najít vlastní cestu, jež mu přinese nejen lajky, sledující i návštěvníky, ale zejména zaručí kvalitní a zajímavý obsah spojený s dobře provedenou komunikací.