Vodáreň Karlovy Vary - Developerský projekt - zelený tím - Púchovský, Branislav; Kaizr, Jaroslav; Mazáček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Developerský zámer Meandr Living si dáva za cieľ postupnú revitalizáciu územia bývalej vodárne, pričom predstavuje príležitosť pozdvihnutia okrajovej mestskej časti Tuhnice a je novým impulzom pre rozvoj mesta Karlove Vary nad rámec turisticky populárneho centra. Citlivo zvolené funkčné využitie reflektuje požiadavky mesta na komerčnú udržiteľnosť zámeru. Navrhnutá schéma kombinuje rezidenciu doplnenú drobnou komerciou a službami, s konceptom Senior Living zariadenia, poskytujúceho prvotriedne služby klientom z rád starších generácií. Takto koncipovaný zámer je v podmienkach daných územným plánom plne realizovateľný a po svojom dokončení môže byť vzorovým projektom spolupráce medzi súkromným a verejným sektorom pri revitalizácii mestských území, ktoré už postupom času neplnia svoj pôvodný účel.
Vedoucí práce: Jaroslav Kaizr
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet