Optimalizace obalového hospodářství ve firmě Škoda Auto, a. s. - Matějovská, Jana; Slavík, Jan, 1978-; Tymichová, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Práce se zabývá přepravními obaly ve firmě Škoda Auto, a. s. a obecně problematikou obalového a odpadového hospodářství. Cílem práce je na základě analýzy ve firmě říci, zda je optimalizace obalového hospodářství možná a zároveň navrhnout doporučení, jak by ji bylo možné ve firmě realizovat. Nejprve jsou v práci definovány pojmy související s danou problematikou, popsán legislativní rámec a diskutována teorie firmy a životního prostředí, v rámci které práce uvádí možné nástroje a opatření. Druhou částí je případová studie ve firmě Škoda Auto, a. s., která se zabývá nejprve postavením firmy vzhledem k životnímu prostředí, následně analýzou přepravních obalů a jejich optimalizací. Jsou zde formulována doporučení pro vnitropodnikové změny. Závěrem je rozhodnutí, zda je optimalizace možná a jakým způsobem by jí mohlo být dosaženo.
Vedoucí práce: Jan Slavík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; ochrana životního prostředí; diplomové práce; environmental protection; master's theses