Měnová integrace v oblasti východní Asie vznik a perspektivy - Tůma, Jan; Hnát, Pavel, 1981-; Jelínek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce se zabývá stavem měnové integrace ve východní Asii a předpoklady regionu pro její další prohlubování. Poskytuje přehled nejdůležitějších iniciativ pro měnovou a finanční spolupráci v regionu a popisuje jejich roli v tomto procesu. Na základě teorie optimální měnové oblasti a jejích kritérií je ohodnocena vhodnost východní Asie pro jednotnou měnu. Dopady měnové integrace na východoasijské ekonomiky jsou zkoumány z teoretického i praktického hlediska. Na základě všech těchto poznatků se práce pokouší nastínit možný budoucí vývoj směrem k vytvoření Asijské měnové unie.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses