Řízení pracovního výkonu zaměstnanců v podmínkách nadnárodní společnosti - Podhradská, Barbora (2010)
Práce se zabývá řízením pracovního výkonu zaměstnanců ve specifických případech. Ve třech samostatných celcích je zde rozebrána problematika řízení pracovního výkonu v podmínkách outsourcingu, v době ekonomické krize a při začleňování nového pracovního týmu do organizace firmy. Cílem práce je přiblížit základní nedostatky procesů zavedených ve velkých firmách a aplikovaných ve výše uvedených situacích. Analýza jednotlivých postupů, procesů a systémů je zde provedena pomocí dotazníkového šetření a individuálních a skupinových pohovorů se zaměstnanci konkrétní nadnárodní firmy. Závěry práce jsou shrnuty do samostatných kapitol podle témat. Jejich podstatou jsou doporučení a zásady vhodné k aplikaci v prostředí všech nadnárodních firem. Práce přináší nové poznatky v oblasti řízení pracovního výkonu zaměstnanců v situacích, ve kterých se nelze spoléhat pouze na všeobecně uznávané postupy.