Farmakovigilance léčiv - Dvořáková, Ilona; Lešetický, Ondřej; Filipová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Cílem bakalářské práce je analýza vývoje farmakovigilance a procedury hlášení nežádoucích účinků v České republice a ve světě, vývoj v počtech hlášení nežádoucích účinků v horizontu cca posledních třiceti let v ČR, porovnání s vývojem hlášení nežádoucích účinků ve světě a určení možného trendu hlášení nežádoucích účinků v budoucnu. Bakalářská práce bude definovat nežádoucí účinky podle zákona 378/2007 Sb. o léčivech, popisovat proceduru hlášení nežádoucích účinků, subjekty, které jsou povinny hlásit nežádoucí účinky a systém hlášení nežádoucích účinků ze strany farmaceutických firem. V další části bude bakalářská práce popisovat historii farmakovigilance v České republice a ve světe a systém fungování centra WHO pro monitorování nežádoucích účinků - Uppsala Monitoring Centre. Dále se bakalářská práce bude zabývat nástroji farmakovigilance Státního ústavu kontroly léčiv a zaměří se na některé případy nežádoucích účinků léčiv z posledních let. V závěrečné části bude bakalářská práce mapovat vývoj počtu hlášení nežádoucích účinků v ČR a ve světě a určí možné trendy hlášení nežádoucích účinků v budoucnu.
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: farmakologie; analýza léčiv; management [obor bakal. práce]; farmakovigilance; bakalářské práce; pharmacology; drug analysis; bachelor's theses