Zahraničně obchodní politika Chile - Horáková, Anna (2009)
Diplomová práce se věnuje tématu zahraničně obchodní politiky Chile. V první části je uvedena stručná socioekonomická charakteristika země. Následující část se věnuje jednotlivým strategiím zahraničně obchodní politiky aplikovaných v Chile od získání nezávislosti po současnost. Zkoumá determinanty změn jednotlivých strategií zahraničně obchodní politiky a sleduje změny v teritoriální a komoditní struktuře zahraničního obchodu Chile. V závěrečné části je zhodnocen současný stav chilské ekonomiky prostřednictvím SWOT analýzy.