Evropské hospodářské zájmové sdružení - Kubíčková, Dagmar; Grmelová, Nicole, 1975-; Slabihoudek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce obsahuje popis a právní analýzu evropského hospodářského zájmového sdružení. Cíle práce je dosaženo pomocí metody deskripce, analýzy a komparace. Po uvedení problematiky obsahuje práce vznik a vývoj právní úpravy týkající se sdružení, dále systém aplikovatelného práva a právní podstatu sdružení včetně jeho účelu. Následuje problematika založení a vzniku sdružení, obsahu členství a orgánů sdružení. Poslední kapitoly jsou věnovány tématu zrušení sdružení a jeho praktické využitelnosti v zemích Evropské unie.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses