Chorvatsko a Makedonie ekonomická charakteristika a integrace do EU - Marcišinová, Petra; Abrhám, Josef; Antal, Jarolím, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá přístupovým procesem Chorvatska a Makedonie do EU. Analyzuje ekonomické postavení obou zemí v kontextu unijního srovnání a přináší informace o jejich konkurenceschopnosti v rámci evropské i světové ekonomiky. Cílem práce je objasnit připravenost obou kandidátských zemí na případný vstup do EU, zhodnotit jejich ekonomickou situaci a konkurenceschopnost v kontextu EU. Zabývá se problematikou integrace a rozšiřování unie z pohledu Evropy i z pohledu Chorvatska a Makedonie. Podává ucelený přehled o aktuálním stavu a vývoji sledovaných teritorií na jejich cestě do EU.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; konkurenceschopnost; evropská integrace; Makedonie; Chorvatsko; diplomové práce; competitiveness; European integration; Macedonia; Croatia; master's theses