Dobrovolné nástroje environmentální politiky EU - Chmelová, Barbora; Němcová, Ingeborg, 1957-; Remtová, Květa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce analyzuje dobrovolné nástroje ve vztahu k EU. Cílem práce je zjistit, jestli jsou dobrovolné nástroje vhodným prostředkem k ochraně životního prostředí a jaká je úroveň jejich podpory Evropskou unií. Nejprve práce představí východiska environmentální politiky na úrovni podniku a environmentální politiku EU. Dále je popsán model optimálního vlivu znečišťovatele na životní prostředí. Poslední dvě kapitoly se věnují dobrovolným nástrojům. Po krátkém úvodním představení dobrovolných nástrojů práce analyzuje jejich ekonomické vlastnosti, a jak se projeví v modelu optima. Následně práce odpovídá na otázku, jaká je úroveň podpory těchto nástrojů v EU a představí dva ryze unijní nástroje - EMAS a ekoznačka EU.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; environmentální politika; životní prostředí; diplomové práce; environmental policy; environment; master's theses