Postavení České republiky v Evropské unii - Jindrová, Pavlína; Abrhám, Josef; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato diplomová práce analyzuje, jaké postavení Česká republika v Evropské unii zastává, zejména zda je členskými zeměmi EU považována za rovnocenného partnera či zda hraje jako nový členský stát EU méně významnou roli. Důraz byl kladen zejména na výchozí postavení ČR v procesu transformace a asociace k EU, ale i současnou pozici ČR v EU včetně plánovaného vstupu do eurozóny a nedávno uplynulého předsednictví ČR v Radě EU.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; euro; diplomové práce; euro; master's theses