Využitelné rezervace v brazilské Amazonii - Hrušková, Lucie (2010)
Práce na téma Využitelné rezervace v brazilské Amazonii analyzuje současný ekonomický a sociální vývoj oblasti brazilské Amazonie a na jeho základě se snaží popsat perspektivy využitelných rezervací v této oblasti. Cílem práce je zjistit zda jsou využitelné rezervace pro Amazonii ideální strategií a cestou k trvale udržitelnému rozvoji a zároveň se snaží popsat strukturu jejich produkce a jejich možnost umístění na světovém trhu.