Trh práce a volný pohyb pracovníků (aplikační studie Evropské unie a Velké Británie) - Pešicová, Zuzana; Abrhám, Josef; Antal, Jarolím, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce Trh práce a volný pohyb pracovníků (aplikační studie Evropské unie a Velké Británie) popisuje aktuální situaci na trhu práce Evropské unie a Velké Británie. Zaměřuje se především na dopady finanční krize na pracovní trhy. Dále práce mapuje vývoj volného pohybu pracovníků v Evropské unii a hodnotí dopad uvolnění pracovních trhů na jednotlivé ekonomiky. Je analyzován systém migrace ve Velké Británii. Nastiňuje změny v migraci do Velké Británie, ke kterým došlo po roce 2004. Představuje nový bodový systém migrace a hodnotí vliv migrace na britskou ekonomiku.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; trh práce; Velká Británie; diplomové práce; labor market; Great Britain; master's theses